Bantulah Insan ini....

Wednesday, March 13, 2013

Salam semua...

Email yang dipanjangkan oleh kawan opis...

Terasa sebak membaca luahan hati & penderitaan Puan Haryani...marilah kita sama2 membantu beliau....
Boleh kunjungi blog beliau di sini

Beliau betul2 memerlukan bantuan dari kita semua...

Haryani Mat Hussin adalah ibu tunggal yang mengidap penyakit saraf yang telah di ceraikan oleh suami beliau. Dan keadaan beliau sekarang telah mampu berjalan tapi tidak begitu kuat untuk masa yang lama. Beliau masih berulang alik ke HUSM untuk rawatan susulan dan tinggal bersama ibu di Kubang kerian, Kelantan. Beliau menyara 2 orang anak lelaki dengan hanya bantuan JKM RM400 sebulan tanpa ada pekerjaan tetap untuk menyara kehidupan beliau. Oleh itu untuk jangka pendek ini marilah kita sama-sama membantu beliau, semoaga dapat meringan bebanan beliau dan moga boleh jadikan modal untuk beliau berniaga.

Atau ada sahabat-sahabat di SIM ini dapat memberi bantuan nasihat dan untuk keterangan lanjut boleh hubungi belaiu di no talipon, email address dan blog beliau seperti di bawah:
Bersama ini kami panjangkan kemaslahan seorang ibu tunggal yang memerlukan bantuan. Bersama ini kami catatkan ringkasan latarbelakang pihak berkenaan:

Nama : Haryani Mat Hussin
Tel no : 012-9218016
Maybank : 164034266923
Status : Ibu Tunggal (Ditinggalkan oleh suami sejak beliau jatuh sakit)
Alamat Tinggal : Kubang Kerian
Alamat blog : http://aliaharyanie.blogspot.com
Tanggugan : 2 orang
Pekerjaan : Tiada
Sumber pendapatan sebulan : RM400 (dari Jabatan Kebajikan Masyarakat)

Ini email dari beliau pagi tadi kepada saya:

From: Alia Haryanie [mailto:haryanie.alia@yahoo.com]
Sent: Wednesday, 13 March, 2013 11:16 AM
To: Husri
Subject: Re: Salam Puan Haryanie

Assalamualaikum encik,amat2 berharap jika dapat membantu.boleh jenguk blog saya http://aliaharyanie.blogspot.com
kini,saya dah mampu berjalan kembali tapi kaki tidak sekuat dulu,Kesihatan lain masih berulang alik di Husm.Tolong saya dan anak anak kerana Allah.

Saya dah cuba memohon bantuan dari pusat zakat tapi saya tak dapat bantuan kerana saya dah dapat bantuan dari Badan Kebajikan sebanyak rm300 sebulan.Saya diberitahu hanya boleh dapat salah satu sahaja.Saya memang tiada sumber pendapatan yang lain.Saya amat amat berharap jika dapat membantu.No telefon saya 012-9218016,no account maybank 164034266923.Haryani Mat Hussin

Ya Allah kau berikan kesembuhan pada Puan Haryani. Kuat dan tabahkanlah hatinya menghadapi ujian dariMu. Jadikanlah anak2nya anak yg soleh dan sekuat ibunya.0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih komen kat sini...datang lagi...