Tepung Magic & Soto Muar

Wednesday, August 21, 2013

Salam semua...

Orang sibuk pasai gambo raya, kisah raya...tapi mama Rizqin ni sibuk dgn segala macam benda nak dijual...hingga kan nak update pasai Rizqin berhari raya tahun ni pun terasa malas...tunggu mood dtg baru update...(tak tahu bila datang nyer...silap2 tak berupdate sampai sudah)...

Cuma mama Rizqin nak bgtahu..kot2 ada yang mencara pes soto utk buat open house...



Mama Rizqin jual RM8 aje 1 pek ni...tapi kos pos laju dlm RM6 lah..cepatlah email ke mama Rizqin...sementara stok masih ada...



Atas ni pulak tepung magic..sesuai sangat utk ibu2 yg berkerjaya tu...kalau nak buat sotong salut tepung ke, cendawan goreng ke, ayam goreng ke, tempe goreng ke..pakai aje tepung ni...tak payah nak fikir berapa byk nak letak garam segala...semua dah siap...tinggal tuang dlm mangkuk, celup ayam ke cendawan ke, tempe ke...goreng terus...siap..Mudah kan..sekarang ni semua nak cepat.Mengejar masa...

RESEPI CENDAWAN GORENG

Bahan-Bahan

1 paket cendawan
Minyak untuk menggoreng secukupnya
tepung magik secukupnya
1 biji telur
Cara-Cara Membuatnya:

1. Basuh cendawan dalam 3 minit (jgn lama nnti bnyk air serap ke dlm cendawan)
2. Perah perlahan untuk membuang air yang meresap ke dalam cendawan dan toskan dalam penapis
3. Pukul telur dan masukkan cendawan ke dalam telur
4. Gaulkan cendawan ke dalam tepung yang tidak dibancuh dengan air
4. Panaskan minyak dalam kuali
5. Masukkan cendawan ke dalam kuali
6. Biarkan sehingga kekuningan baru dialeh
7. Goreng sehingga kelihatan garing (hati-hati jangan hangus)
8. Angkat dan toskan. Siap untuk dimakan.
9. Boleh dimakan begitu sahaja atau bersama nasi.

*** Mama Rizqin punya cara...gaul dlm tepung dulu, kemudian baru celup dlm telur..goreng...

CENDAWAN INI BOLEH JUGA DIGORENG TANPA TELUR.



Ni hasil air tangan mama Rizqin.


Harganya : RM10 1 paket ni..tak termasuk kos penghantaran..


Boleh email ke erranis@gmail.com..




1 comments:

cik hani said...

sedapnya cendawan goreng..
cik hani suka guna tepung adabi

Post a Comment

Terima Kasih komen kat sini...datang lagi...